Actueel productnieuws
Horren

Het geplisseerde horgaas geeft de nieuwe Unilux Plissé hordeur een extra decoratieve dimensie en zorgt tevens dat het horgaas beter zichtbaar is. Zeer verbluffend zijn de toegepaste technieken die in dit super-product zijn opgenomen. Het horgaas is speciaal ontwikkeld om het te kunnen plisseren, hetgeen met de bekende horgaaskwaliteiten niet op een duurzame wijze gerealiseerd kan worden.

Door gebruik te maken van een beweegbare kunststof ketting die als geleider dient, is de hoogte van de ondergeleider slechts 3 mm beperkt tegenover de geleider van een rolhordeur van 26 mm. Letterlijk drempelverlagend dus. Het horgaas rolt niet op, maar vout op.

De treklijst blijft op elke gewenste stand staan en klapt dus niet uit zichzelf terug. Door de stalitisatie-koorden blijft de treklijst evenwijdig en is hij dus door kleine kinderen eenvoudig te bedienen.

Een sluiting in de vorm van een magneet of klik is hierdoor overbodig. Men kan tevens twee deuren tegen elkaar aan laten sluiten zodat ook de dubbele tuindeur voorzien kan worden van deze sublieme Plissé hordeur.

Het geplisseerde horgaas zorgt ervoor dat het gaas goed zichtbaar blijft. Bovendien is het gaas mooi stabiel en zorgt het voor een fraai geheel. Het zwarte gaas is UV-bestendig en rotvrij.
De cassette kan in zijn geheel worden weggenomen. De Plissé hordeur kan zo eenvoudig worden opgeborgen en in het voorjaar weer teruggeplaatst worden.
Door het toepassen van een kunststof ketting, die in de bedieningslijst verdwijnt en als geleider dient, is het mogelijk gemaakt dat de ondergeleider slechts 3 mm hoogte heeft.